Shit waar je als vrouw mee moet dealen

Vandaag is het Internationale Vrouwendag! Vanochtend zag ik als eerste een lief berichtje van een dierbare vriendin op mijn telefoon. Het was een afbeelding waarop: ‘Happy International Womansday’ stond en daaronder schreef ze: ‘Omdat je een te gekke vrouw bent!’ Haar berichtje was zalf voor mijn gewonde hart.

Een Van Nieuwkerkje

Ik voel me gezegend met een fijne uitgever, gewaardeerd door lezers en vele boekhandelaren en collega’s, maar in een andere hoedanigheid kreeg ik vorige week een “Van Nieuwkerkje” voor mijn kiezen. Het was een uppercut die me knock-out sloeg en me ernstig verwondde.

Omdat ik de shit zo onverwacht en onterecht over me heen kreeg, kon ik niet direct adeqaat reageren. Na twee slapeloze nachten, de nodige zelfreflectie en ook een fikse portie boosheid, besloot ik in de pen te klimmen en de persoon in kwestie te confronteren met haar machtsvertoon en respectloze gedrag. In eerste instantie leverde het mij niets op. Dat viel ook niet te verwachten.

Dankbaar

Ik ben niet alleen een dromer, maar ook een denker en heb de handicap dat ik niet kan veinzen of liegen. In een gesprek met de woordenbokser heb ik haar bedankt voor het inzicht dat ze mij gegeven heeft en ter plekke besloten en meegedeeld weg te gaan uit deze ongezonde omgeving.

WC-papier

In Boekhandel Het Colofon kreeg ik vandaag, naast een hartelijke ontvangst, een wc-rol cadeau. Speciaal voor Internationale Vrouwendag. Er staat op: Shit waar je als vrouw mee moet dealen. Nu ben ik van mening dat geen enkele vrouw of man met dit soort misselijkmakende shit zou hoeven te dealen. Dus wat doe je ermee, je veegt kont ermee af en trekt het door de plee.

Happy International Womansday!

Auteur: Felicita Vos

Felicita Vos schrijft non-fictie, boeken en romans. Zij is geboren in Arnhem, waar ze ook woont en werkt. Haar boeken kenmerken zich door een grote maatschappelijke betrokkenheid en ze schuwt het niet taboe-onderwerpen aan te snijden. Voor Arnhem aan Zee schrijft ze columns over datgene wat haar bezighoudt. Website: www.felicitavos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *