Arnhem aan Zee Gebonden 2010

Creatieve sector beoordeelt Arnhem met een 7-

Arnhem aan Zee Gebonden 2010 geeft actueel overzicht van creatief Arnhem. De redactie en de vormgeving worden verzorgd door O.K. Parking in samenwerking met Martijn Brugman.

Arnhemse creatieven beoordelen het culturele klimaat in hun stad met een 7-. Dat staat in het boek Arnhem aan Zee Gebonden 2010, dat vrijdag 27 november om 20.00 uur in Brasserie Dudok aan het publiek gepresenteerd wordt.aaz_gebonden_2011_punkmediaArnhem aan Zee Gebonden 2010 is een uniek tijdsdocument waarin 92 Arnhemse kunstenaars, ontwerpers, schrijvers, muzikanten, fotografen, architecten en verschillende culturele organisaties laten zien waar zij aan werken. Het boek bevat een bonte mix van disciplines met zeer uiteenlopende bijdrages van o.a. het Arnhemse modehuis Trix & Rees, kunstenaar Wim Korvinus, toneelgroep Oostpool, dichter Menno Wieringa en grafisch ontwerpers Simons en Boom.

Gebonden 2010 is een vervolg op het online succes van Arnhem aan Zee. De AAZ-website bevat een uitgebreide kunst- en cultuurkaart van de stad Arnhem. Inmiddels staan daar 1400 namen van personen en instellingen vermeld. Rijk Willemse van Arnhem aan Zee: ‘We begonnen ontzettend nieuwsgierig te worden naar wat zij maken. Zo ontstond het idee om hier een boek over uit te geven. We moesten een oplossing vinden voor de kosten. Dat is nu gelukt. Alle deelnemers hebben een deel voor hun rekening genomen. Ik heb ook een goed gevoel bij de kwaliteit van de bijdrages. Er worden in Arnhem echt mooie dingen gemaakt. Dat hebben we wel weer bevestigd gezien.’

De bijdrages van de creatieven zijn aangevuld met de uitslag van de enquête die eerder dit jaar onder de leden van het netwerk Arnhem aan Zee gehouden is. De creatieven beoordeelden het culturele klimaat in de stad en het aanbod van grote instellingen als het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Schouwburg/Musis Sacrum en poppodium Luxor Live. Rijk Willemse: ‘Iedereen heeft wel een mening over de cultuurstad Arnhem. Wij voelden de behoefte om het de creatieven zelf eens te vragen. Zitten zij op hun plek in Arnhem? Denken zij er wel eens over om te verhuizen naar een andere stad? En we hebben ze gevraagd wat zij misten. Daar kwamen een aantal waardevolle punten uit naar voren die het culturele klimaat in Arnhem echt een stimulans kunnen geven.’ De resultaten van de enquête worden tijdens de boekpresentatie bekendgemaakt.

Het feit dat er in de titel Arnhem aan Zee Gebonden 2010 een jaartal is opgenomen is overigens geen toeval. Willemse: ‘We willen van Arnhem aan Zee Gebonden een serie maken om zo regelmatig een actueel overzicht te bieden van creatief Arnhem.’

Het eerste exemplaar van Gebonden 2010 wordt tijdens de feestelijke boekpresentatie op vrijdag 27 november overhandigd aan de vaste columnisten van Arnhem aan Zee, waaronder Hester Macrander, Felicita Vos, Clarien van Harten, Kees Crone en Martin Pieterse. Zij zullen een speciaal voor de gelegenheid geschreven column voordragen. Het boek is die avond met korting verkrijgbaar. Het Arnhemse duo DJ Demoiselle en DJ Camping verzorgt de muziek.

Auteur: Schrijver dezes

webmaster Arnhem aan Zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *