De Constructie Van De Wereld 169.

Nomaden

De camping waarop we in Italië op doorreis naar Venetië staan, wordt bevolkt door een dwarsdoorsnede van de Europese ‘middenklasse’. Goed doorvoed, vrolijk en avontuurlijk toeren we als een groep nomaden met onze tenten, caravans en campers. De routeplanner altijd in de nabijheid.

De camping waarop we nu zijn, heeft ruime staplaatsen, uitstekend sanitair, bomen en struiken voor de broodnodige schaduw. En… heel belangrijk, goede wifi. We reizen met elan en de zekerheid dat we terug zullen keren naar de geriefelijke woning in ons thuisland.

Wijn                                                                    

Italië is ook het land waar in de supermarkten een grote diversiteit aan alcoholische dranken wordt verkocht. Ik mag graag naar de flessen kijken. Op een onverklaarbare manier heeft de alcohol echter mij vele jaren geleden verlaten.

Op een avond zat ik aan een diner nam de eerste slok van, volgens mijn gastheer, een goed glas wijn. Gatver…. wat smaakte die wijn smerig, ik ging over op water. De volgende dag probeerde ik thuis een wijntje met hetzelfde effect. Proefondervindelijk was ook bier, whisky, wodka van smaak gewoon smerig. Sindsdien nooit meer alcohol gedronken.

Verlangen

Deze maand wordt ik drieënzeventig jaar. Het is niet anders. Vanmorgen mijmerde ik poëtisch op de camping, tijdens een harde regenbui, over mijn verlangen om door hoofdredactie van het onafhankelijk papieren weekblad sinds 1877 DE GROENE AMSTERDAMMER uitgenodigd te worden om teksten of tekeningen te maken.

Ah… wat een goed vooruitzicht… Proost.

Auteur: Albert Van Der Weide

Albert Van Der Weide is kunstenaar en woont en werkt in Arnhem. Hij exposeert en voert projecten uit in binnen- en buitenland. Albert schrijft sinds 2009 columns voor Arnhem aan Zee. (+31 64 15 74 352, http://www.albertvanderweide.eu)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *