De Constructie Van De Wereld 168.

Orde en schoonheid.

Op weg naar Venetië droomde ik op een camping, met zeer luxe douches, in Zuid-Duitsland, dat ik door de hoofdredactrice van een groot papieren dagblad uitgenodigd werd wekelijks een column te schrijven. Met een prima financiële beloning in het vooruitzicht waarmee mijn wens om, voor mijn overlijden, in een kobaltblauwe Tesla te rijden dichterbij zou komen.

Als voorwaarde stelde zij wel dat ik Marcel van Roosmalen, columnist van het eveneens papieren dagblad NRC, geregeld ga typeren als een droplul, idioot, schoft, zakkenvuller, nepschrijver, klootzak etc, etc.

Badend in het zweet werd ik wakker. Onze Belgische buren hadden hun grote caravan reeds aangekoppeld en reden geluidloos in hun elektrieke Mercedes het terrein af. Naar Zwitserland, het land van ‘orde en schoonheid’.

Auteur: Albert Van Der Weide

Albert Van Der Weide is kunstenaar en woont en werkt in Arnhem. Hij exposeert en voert projecten uit in binnen- en buitenland. Albert schrijft sinds 2009 columns voor Arnhem aan Zee. (+31 64 15 74 352, http://www.albertvanderweide.eu)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *