De Constructie Van De Wereld 167.

Goed bericht!

Op een vroege maandagochtend sloeg ik met de fiets over de kop. Dat klinkt dramatisch en dat was het ook. Het had slecht af kunnen lopen als mijn hoofd op de stenen terecht was gekomen. Mijn rechterknie was geklemd tussen het frame van de fiets en het stuur. Zwaar gekneusd, daarna een aantal weken door het leven gestrompeld en wel volledig hersteld.  

Persbericht

Aandacht nu, let op, voor een activiteit in Klarendal Arnhem, zonder boze boeren en burgers,  overstromingen, bosbranden, verwoestende droogte, voet- en korfballen. Kunst in uitvoering voor iedereen, zeker voor de bewoners van de wijk inclusief de burgemeester, op het juiste moment. Welaan hier volgt het persbericht prachtig geschreven door Terry van Gurp.  

“Alle macht in uitvoering”

Augustus, vakantiemaand bij uitstek. Maar niet voor de openbare weg en niet in de etalages van de Zijlstra Galerij op de Klarendalseweg 137 in Arnhem. Daar is het motto: “werk in uitvoering”.

In september hebben de kunstenaars Albert Van Der Weide en Terry vGtO een gezamenlijke etalagetentoonstelling daar. Hoe en wat dat moet worden is de vraag. Ze gaan aan de slag met hun eigen fascinaties en gektes, werken door op elkaars maaksels, vullen aan, schilderen weg, kleien erbij, lappen er iets overheen, bleken het weg, borduren er iets overheen, stapelen er iets voor. Wederzijdse inspiratie en werkplezier is waar het om draait. Waarbij ongetwijfeld ook de nodige inhoudelijke discussies zullen ontstaan. Maar die krijgt het publiek dan weer niet te zien.

Wél het maakproces. Ze hebben besloten hun fysieke werkproces gedurende de maand augustus zichtbaar te maken in de vitrines. Doorlopend zullen de etalages gaan veranderen. Aangezien beide kunstenaars enorm veelzijdig zijn is het totaal onvoorspelbaar wat er gaat gebeuren.

De werktitel komt door het credo ‘Alle macht aan de kunst’ wat Albert al vaak in zijn werk gebruik heeft. Was het maar waar. Maar zijn credo heeft vGtO jaren geleden al eens op hun manier vormgegeven: in kruissteek op een kruissteekversie van ‘De kantwerkster’ van Vermeer.

In de Zijlstra Galerij dus geen files maar ruim baan deze maand voor de spelende mens of “De geest moet waaien”, zoals Johnny van Doorn al zei, in combinatie met “de handjes moeten wapperen” wat de kunstenaars nu zeggen.

Dagelijks te zien tot 0:00 uur, dan gaan de lichten uit.

Auteur: Albert Van Der Weide

Albert Van Der Weide is kunstenaar en woont en werkt in Arnhem. Hij exposeert en voert projecten uit in binnen- en buitenland. Albert schrijft sinds 2009 columns voor Arnhem aan Zee. +31 64 15 74 352, https://albertvanderweide.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *