Schwung

U zag die knalroze bestelbus vast wel eens rijden. Hij staat dikwijls op de Van Lawick van Pabststraat, maar rijdt ook elders in Arnhem. Ik weet nu dat uitbaatster van Your Wishlist hem bestuurt. In haar gelijknamige modewinkel is het volgens mijn vriendin goed kiezen. Zij raadde mij aan ter plekke eens poolshoogte te nemen. Er zou vast een stukje inzitten.

Recent betrad ik dus via het rolstoelplankier de winkel en zie vele vrouwen drukdoende met het passen en ophangen van kleding. Mijn antwoord op de open vraag naar wat ik kom doen – ik ben aan het werk – ontlokt de spontane eigenaar Marije een stortvloed van woorden. Nee, ze verkoopt geen herenkleding, maar wel fantastische combinaties voor vrouwen. De verkoop vanuit hier is een grote verbetering ten opzichte van de voormalige huiskamerverkoop. Telkens de woonkamer moeten verbouwen was niet ideaal. Alle passende en heftig meeluisterende vrouwen knikken instemmend.

Op de zuurstok roze website lees ik dat Your Wishlist een te gekke collectie heeft. Van basic, Ibiza-items, rokjes, jurkjes, jeans, tops, vesten, tot tasjes, zeep, dromenvangers, accessoires, sjaals, en nog veel meer. Bovendien worden iedere twee weken de allernieuwste musthaves toegevoegd. De kleding is casual, maar de vrouw die op sjiek gaat, kan ook terecht. Marije noemt dat: Casual clothes with a touch of glamour. Gedacht moet worden aanhartjes, studs, strass, sterren en Ibiza style. Helemaal onder de indruk (wat zijn studs en strass?) lees ik, dat behalve in de winkel deze mode ook te koop is op leuke events en in de webshop. De zomerse Sonsbeekmarkt is zo’n evenement maar andere happenings worden tijdig op de website aangekondigd. Trouwens, op facebook valt ook wat te beleven. In filmpjes van een minuut of tien legt Marije uit wat zij nu weer in de aanbieding heeft. Zij doet dat overtuigend en met veel Schwung. Een zelfde flair als waarmee zij mij te woord staat. Dat hele gesprek duurde nog geen zes minuten, maar geeft mij een compleet inzicht. Zo hoor ik dat Your Wishlist wil uitbreiden met woonaccesoires en daartoe een woon/werkpand in de Burgemeesterswijk zoekt. Een huis om in te leven – zij wil nu eindelijk gaan samenwonen met haar vriend – en tevens een winkel te exploiteren. Een makelaar is al ingeschakeld. Alle tips zijn welkom.

Auteur: Kees Crone

Freelance journalist, tekst- en kroniekschrijver, en auteur. Kees Crone is - zegt men - wereldberoemd in zijn eigen stadsdeel, de Burgemeesterswijk. Kees Crone schreef onder meer een Bijzondere Buurt en Verlicht Kwartier. Hij schrijft met enige regelmaat een column voor Arnhem aan Zee.

Eén gedachte over “Schwung”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *