A Day in the Life

(Bij het verschijnen van de verhalenbundel Tat Tvam Asi van A.L. Snijders)

‘Vanochtend heb ik uitgeslapen tot half 9, ben opgestaan om de gordijnen open te doen, ben vervolgens met een vest aan en een das om weer in bed gestapt en heb rechtop zittend naar de radio geluisterd om na de nieuwsberichten van 9 uur te hebben aangehoord weer uit bed te stappen om naar de wc te gaan en beneden vast de verwarming aan te zetten want het weer is vannacht omgeslagen.

Na te hebben gedoucht ben ik het ontbijt gaan maken dat gewoontegetrouw uit havervlokken, bosbessen, een halve appel, een halve banaan en biologische yoghurt bestaat. Daarna heb ik mijn dagboek bijgewerkt en een ochtendwandeling gemaakt. Na thuiskomst de administratie gedaan en na de koffie een paar kaarten aan een vriendin geschreven en wat zaken uitgezocht op internet. Vervolgens een lunch gemaakt met vier boterhammen, twee beschuiten en een groot glas sinaasappelsap. Na het doen van de afwas correctiewerk gedaan, drie kwartier gerust en gemediteerd en gaan koken: een eenvoudige maaltijd van gebakken aardappelen, witlof met rozijnen, een kaassoufflé en een mandarijntje toe. Na het doen van opnieuw een afwas ben ik met een kop koffie de krant gaan lezen en heb ik op internet een interview met een bevriend schrijver bekeken om tenslotte na het tanden poetsen met een glas whisky-met-ijs en een pas uitgekomen boek van een andere schrijver die ik ken weer het bed in te stappen.’

Mensen vragen mij wel eens: wat doet u nou als schrijver de hele dag, schrijven zeker? Ik vertel hen dan dat ik regelmatig het grind hark, het gras maai, de boodschappen doe, het water in de drinkschaal voor de vogels ververs en het oud papier aan de weg zet. Ze kijken me dan altijd een beetje ongelovig aan.

Auteur: Ed Bruinvis

Studeerde voor tekenleraar aan de Arnhemse kunstacademie en normatieve maatschappijleer bij professor Hoefnagels (Radboud Universiteit). Is sindsdien actief in het vredes- en ontwikkelingswerk (Stichting Doca, Platform Arnhem Mondiaal en landelijk Platform tegen Wapenhandel). Publiceert behalve onderzoekswerk ook poëzie (Rivierklei, 2008, De Muze, 2015 en Vage klachten, 2019) en verhalen (Open op zondag, 2010 en Het terras, 2014), in 2017 gevolgd door de novelle Angelie. In 2019 verscheen (digitaal) het boek Arnhem Mondiaal over veertig jaar samenwerkende Arnhemse vredes- en ontwikkelingsorganisaties.

Eén gedachte over “A Day in the Life”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *