Een overzicht van de jazz-events in en rond Arnhem. Wilt u een event toevoegen? Scroll naar beneden voor het formulier.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

MoonMot

8 maart - Tijd: 16:00 tot 18:00

Gratis

Dee Byrne: saxen
Cath Roberts: saxen
Seth Bennett: bas
Johnny Hunter: drums
Oli Kuster: piano/toetsen
Simon Petermann: trombone/electronics

MoonMot – zes muzikanten uit Bern en Londen. Alle zes vertegenwoordigen een jonge generatie van stimulerende muzikanten die hun eigen stem hebben geslepen in talloze optredens in de wereld. Samen werken ze aan actuele ontwikkelingen in de Europese jazz.

De band is ontstaan uit de activiteiten van het LUME Collective in Londen, gerund door de band’s twee saxofonisten Dee Byrne en Cath Roberts. Samen met bassist Seth Bennett en drummer Johnny Hunter werden ze uitgenodigd voor Jazzwerkstatt Bernin 2017, waar ze voor het eerst speelden met Bernse musici Oli Kuster (Keys) en Simon Petermann (trombone, elektronica). Na een succesvol concert werd de band uitgenodigd om dat jaar op het eigenEFG London Jazzfestival later op te treden.

Alle zes leden van MoonMot zetten hun eigen projecten voort als bandleider. In deze formatie ontmoeten de zes muzikanten elkaar als gelijke stemmen om de vrijheden en subtiliteiten van het samenspel te verkennen.

MoonMot’s muzikale stijlmiddelen bestaan uit drie tegenpolen: compositie/improvisatie, akoestische/elektronische klanken en even/odd-tijd signaturen. Deze contrasten worden door de muzikanten ontmoet met een openheid die altijd gericht is op zowel de traditie van de jazzmuziek als de huidige ontwikkelingen in andere muziekstijlen.

In maart 2019 toerde de band door Zwitserland en trad op tijdens de BeJazz Transnational.competition. Ze vonden tijd in hun tourschema om een album op te nemen, dat op 14 februari 2020 op vinyl wordt uitgebracht: “De muziek van MoonMot wordt gekenmerkt door zijn dichte, energieke frontlinie.

Deze empathische, verfrissend radicale groep overtuigt met hun grote betrokkenheid en verkenning van politieke thema’s”.

Gegevens

Datum:
8 maart
Tijd:
16:00 tot 18:00
Kosten:
Gratis
Website:
https://www.metropole.nl/events/2020/1/2/moonmot

Organisator

Metropole
Website:
https://www.metropole.nl

Locatie

Metropole
Steenstraat 68
Arnhem, 6828CN Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.metropole.nl

 

Inschrijfformulier

Wilt u een eigen event toevoegen? Vul dan onderstaand formulier in.

We gebruiken uw e-mailadres alleen voor eventuele vragen over uw jazz-event, en voor geen enkel ander doeleinde.
Geef hier de naam van de artiest(en) of van het event
Geef hier een korte omschrijving van het event
Het bedrag in euro's (0 = gratis)
Geef hier de locatie (adres), en eventueel de url van het event