Een overzicht van de jazz-events in en rond Arnhem. Wilt u een event toevoegen? Scroll naar beneden voor het formulier.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jazz Sunday: concert Kohashi, Ornstein & Overwater

2 juni 2019 - Tijd: 14:30 tot 17:00

€15,00

Na twee uitverkochte optredens van duo’s in de nieuwe serie Jazz Sunday is het op 2 juni tijd voor een concert van een trio. De Japanse pianiste Atzko Kohashi, blazer Maarten Ornstein en bassist Tony Overwater komen naar Kultuurwerkplaats & Filmhuis Oosterbeek voor een concert.

Het concert is het derde van een nieuwe serie jazzconcerten onder de titel Jazz Sunday. Na twee uitverkochte edities belooft ook dit optreden weer jazz van hoge kwaliteit in de intieme sfeer van de Kultuurwerkplaats waarbij de musici bijna letterlijk op schoot zitten bij hun publiek.

Het Kohashi, Ornstein en Overwater trio is een jazz collectief dat samenkomt op voet van gelijkheid en zo een uniek geluid schept. Kohashi uit Japan, Ornstein en Overwater uit Nederland: met hun gedeelde passie voor muziek ontdekken ze zoekend hun eigen sound, voorbij etniciteit en nationaliteit.

De Japanse pianist Atzko Kohashi had iets bijzonders in gedachten toen ze de Nederlandse bassist Tony Overwater uitnodigde voor een muzikale ontmoeting. Ze verlangde ernaar om een eenheid te scheppen van bas – harmonie en melodie, waarin elke stem op voet van gelijkheid en onzelfzuchtig zou bijdragen aan de muziek. Haar visie is verbonden met de Japanse zen-esthetiek die inspireert tot eenvoud en spontaniteit. Samen met trompettist Angelo Verploegen namen ze onlangs het album Virgo op, waarvan tijdens het concert in Oosterbeek veel nummers gespeeld zullen worden.

Jazz Sunday is dit keer daarmee ook een albumpresentatie. Een album dat werd opgenomen op een manier die past bij dit trio: in een fraaie studio uit de jaren dertig met een prachtig klinkende Steinway, een handvol microfoons van de allerbeste kwaliteit, en vastgelegd op een 2-sporen analoge tape voor een live publiek.

Kaarten voor dit concert zijn niet te bestellen via deze site maar heel eenvoudig door een mail te sturen naar dit adres. Je ontvangt de bestelde kaarten vervolgens per mail en kunt deze op 2 juni aan de kassa afrekenen. Dat kan met pin of contant. Om misverstanden te voorkomen wijzen we erop dat je met je bestelling een betalingsverplichting aangaat. Het is dus geen vrijblijvende reservering.

Ook zijn er kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar aan de bar van Filmhuis Oosterbeek voorafgaand en na afloop van de filmvoorstellingen.

Gegevens

Datum:
2 juni 2019
Tijd:
14:30 tot 17:00
Kosten:
€15,00
Website:
https://filmhuisoosterbeek.nl/film/2-juni-jazz-sunday-concert-kohashi-ornstein-overwater/

Organisator

Kultuurwerkplaats & Filmhuis Oosterbeek
Website:
https://filmhuisoosterbeek.nl/

Locatie

Kultuurwerkplaats & Filmhuis Oosterbeek
Weverstraat 85
Oosterbeek, Netherlands 6862 DL
+ Google Maps
Telefoon:
(06) 533 711 02
Website:
https://filmhuisoosterbeek.nl

 

Inschrijfformulier

Wilt u een eigen event toevoegen? Vul dan onderstaand formulier in.

We gebruiken uw e-mailadres alleen voor eventuele vragen over uw jazz-event, en voor geen enkel ander doeleinde.
Geef hier de naam van de artiest(en) of van het event
Geef hier een korte omschrijving van het event
Het bedrag in euro's (0 = gratis)
Geef hier de locatie (adres), en eventueel de url van het event