Telehealing

Ik keek naar DWDD. Elle Bandita was tafeldame en transformeerde binnen luttele seconden van Rockbitch naar Flower Power Girl die liefde hoog in het vaandel draagt.

Ik hoorde haar vertellen over een overkill aan prikkels door het verkiezingsgeweld, de maatschappelijke tendens die steeds absurdere vormen aanneemt en ga zo maar door. Ik zat op het puntje van mijn stoel. Eindelijk iemand die het begrijpt, dacht ik opgetogen.

Ik lijd zelf dagelijks aan de overdaad aan prikkels die in rap tempo toeneemt. Als bewoner van de Arnhemse binnenstad, zoek ik dagelijks slalommend mijn weg tussen uitpuilende terrassen, wijk ik uit voor fietsers en scooters die mij soms net niet omver rijden en probeer ik, met gevaar voor eigen leven en dat van mijn honden, mijn weg te zoeken in de jungle die onze stad geworden is. De prikkels zijn voor mij inmiddels tot reusachtige tentakels uitgegroeid die driftig om zich heen slaan.

‘Wat we nodig hebben is Telehealing, geen Sexual Healing a la Marvin Gaye, maar eigentijdse Telehealing, net als Jomanda ons ooit schonk’, verkondigde Elle vol vuur. Het gezicht van Matthijs van Nieuwkerk sprak boekdelen. Hij omschreef Jomanda, met enige afschuw, als de personificatie van Jezus en had nog net geen spuugbakje nodig, maar ik begrijp wel wat Miss Bandita bedoelt.

Elle sprak opgetogen over de dame in blauw, we werden als kijkers getrakteerd op beelden van haar heldin uit de jaren negentig die de boodschap van liefde en heling predikte. Oké, de beelden bezorgden me een acute  jeukaanval, maar de strekking is helder. In een tijd waarin iedereen langs elkaar heen raast, we platgebombardeerd worden met informatie, voor velen het grote “IK” voorop staat en we met ons allen druk in de weer zijn te overleven in de ratrace of life, is er nauwelijks tijd voor liefde.

Dan ga ik overstag, neem ik Jomanda en haar zalvende stem op de koop toe en hoop ik dat er een nieuwe goeroe opstaat die via Telehealing onze ontspoorde geesten kan temmen en vrede op aarde brengt.

Auteur: Felicita Vos

Felicita Vos schrijft non-fictie, boeken en romans. Zij is geboren in Arnhem, waar ze ook woont en werkt. Haar boeken kenmerken zich door een grote maatschappelijke betrokkenheid en ze schuwt het niet taboe-onderwerpen aan te snijden. Voor Arnhem aan Zee schrijft ze columns over datgene wat haar bezighoudt. Website: www.felicitavos.nl

Eén gedachte over “Telehealing”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *